Cum te ajută reflexoterapia?

Bun venit!

Dezechilibre ale sistemului nervos (migrena, insomnie, depresie), sistemului endocrin (tiroida), obezitate, constipatie, reumatism? Vă provoc să încercați Reflexoterapia!

Reflexoterapia este o tehnică de tratament care constă în masarea tălpilor în zonele reflexogene corespunzătoare fiecărui organ.  Fie că ne dorim să tratăm anumite afecțiuni, fie că vrem să prevenim apariția unor disfuncții ale organismului și să ne întărim sistemul imunitar, reflexoterapia vine în ajutorul nostru pentru a ne menține și îmbunătății starea de sănătate mult dorită.

 Medicina tradițională chineză a moștenit această tehnică a reflexoterapiei odată cu cea a acupuncturii și atribuie efectul benefic restabilirii pe cale reflexogenă a tranzitului energetic pe anumite direcții cunoscute empiric, numite meridiane. Medicina modernă nu a reușit pănă acum sa identifice cu acuratețe anatomia acestor meridiane, dar a dovedit variații locale ale unor parametri electrici, cum este impedanța, în anumite circumstanțe.
O teorie din folclor susține ca unul din mecanismele curative ale tehnicii implică fisurarea cristalelor de toxine ce se acumuleaza în zonele cu circulație sanguină mai redusă, cum este dermul și epidermul, prin mobilizarea depunerilor pe care circulaţia sanguină le va trimite spre organele de eliminare, îmbunătăţind astfel starea de sănătate. Buna circulaţie sanguină este vitală pentru fiecare organ sau zonă din organism, deoarece transporta material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen. Metoda poate completa tratamentul medicamentos sau poate chiar să-l reducă sau să ducă la evitarea lui dacă se  folosește această metodă din timp, iar medicul constată că în urma ameliorării simptomelor, pacientul nu mai are nevoie de medicație. 
    Prin masarea punctelor reflexogene din talpă putem echilibra sistemul nervos și organele senzoriale, sistemul cardiovascular, cel endocrin sau limfatic, organele interne. Reflexoterapia tratează atât bolile în sine, predispozițiile la anumite afecțiuni, cât și cauzele care le determină. Acest tratament are efect optim mai ales atunci când este folosit pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Reflexoterapia este utilă în tratarea multor tipuri de afecţiuni dintre care enumerăm:
 • Stres, migrene, ameţeli, insomnie, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresie, anxietate, atacuri de panică.
 • Afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, reumatism.
 • Tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de i, obezitate, diabet.
 • Afecţiuni digestive: gastrite, colite, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.
 • Afecţiuni hepato-biliare: hipercolesterolemie, bilă leneşă
 • Afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate).
 • Afecţiuni circulatorii: hipotensiune şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare.
Contraindicaţiile reflexoterapiei:
 • Sarcini cu risc
 • Tumorile maligne
 • Insuficientă renală acută
 • Infarct miocardic acut
 • Micoze şi leziuni ale talpilor
Recomandări:
 În funcție de afecțiune specialiștii recomandă minim 10 ședințe (se pot face si 20-25 de ședințe, cu pauză la câteva zile), apoi se recomandă efectuarea unor ședințe de întreținere cel puțin o data pe saptamana timp de o luna sau două.

dr. Daniel Ganea

Reflexoterapia este o unealta utila in mana terapeutului si o provocare. Chiar daca nu stim cum si de ce functioneaza, ea s-a dovedit eficienta intr-o serie de afectiuni pe care medicina nu le poate grupa in mod necesar in jurul aceleasi cauze sau mecanism.
Va invit sa studiati si sa incercati.

Un comentariu la Cum te ajută reflexoterapia?

 • Dl WordPress  spune:

  Salut, acesta este un comentariu.
  Pentru a șterge un comentariu loghează-te și navighează pe pagina de comentarii din interfața de administare. Acolo ai opțiuni de ștergere și de editare comentarii.

Trimite un mesaj

Trimite un mesaj online reflexoterapeutului

Puteti folosi aceste tag-uri html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.