Reflexoterapie înainte de sarcină

       Chiar înainte de concepția copilului, viitoarea mămică ar trebui să-și pregăteasca organismul atât fizic cât și psihic pentru a avea parte de o sarcină cât mai ușoară. Numeroase modificări hormonale legate de sarcină și metabolice afectează organismul încă din faza de preconcepție și ulterior, în primele săptămâniInvestigațiile medicale, consulturile de specialitate periodice la 3 și 6 luni, reprezintă o etapă importantă înaintea nașterii pentru depistarea precoce și tratarea anumitor afecțiuni ale fătului.

Este mult mai ușor să previi

Depistarea unor afectiuni, la timpul potrivit, ne dă posibilitatea să le tratăm și să înlăturăm apariția unor consecințe nedorite privind atât sarcina, cât și viitorul copil. Factorii de risc legați de sarcină cuprind afecțiuni preexistente ale mamei: malformații ale aparatului genital, bolile cardiace, diabetul zaharat, hipertensiune arterială, bolile tiroidei, lupusul eritematos sistemic, epilepsia, astmul bronșic, trombofiliile etc, care este bine să fie cunoscute dinainte de apariția sarcinii. Subponderabilitatea (mamele prea ‘subțirele’) poate contribui și ea la infertilitate, iar supraponderabilitatea (obezitatea) poate să crească riscurile și complicațiile privind tensiunea arterială ridicată și diabetul și poate complica procesul nașterii propriu-zise. Este necesar ca înainte de sarcină să adoptăm un mod de alimentație sănătos și să ne obișnuim cu acesta, renunțând la anumite plăceri alimentare care supraîncarcă inutil sistemul prin toxicitatea lor mai crescută, reducând consumul de zahăr, condimente, băuturi racoritoare care conțin conservanți și îndulcitori, să ne bucurăm mai mult de binefacerile legumelor și fructelor variate. Pe timpul sarcinii, medicul recomandă suplimentarea alimentației cu o serie de vitamine și constituienți esențiali: acidul folic sub formă medicamentoasă (dar el se găsește și în legumele verzi, cereale, portocale), vitamina C (sau acidul ascorbic – prezent din abundență în patrunjel, țelină și alte rădăcinoase – vitamina C niciodată nu e prea multă) și altele.

Reflexoterapia înainte de sarcină

Această terapie bazată pe stimularea specifică a zonelor reflexogene mai mult sau mai puțin documentate științific (metoda este în esență una empirică, fără ca aceasta să-i reducă din relevanță sau din eficiență) are capacitatea să echilibreze organismul dându-i semnale că trebuie să se urnească să-și regleze funcțiile și poate să înlesnească și să grăbească procesul recuperării, să prevină decompensarea (depășirea limitelor capacității de adaptare ale organismului) în anumite situații când provocarea unei schimbări sau a unei agresiuni sau a unei tulburări de metabolism este prea mare pentru corpul nostru. Prin intermediul unei cure de reflexoterapie imunitatea organismului este stimulată, la fel și procesele metabolice și de eliminare a toxinelor, se pot corecta anumite disfuncții hormonale (reflexoterapia este o metodă extrem de precisă în această privință, acționează țintit datorită proiecției homunculare holografice – se consideră că tot organismul se priecteaza pe anumite zone, palme, tălpi, ureche, în totalitatea sa, proporțional cu relevanța fiecărei zone proiectate, vezi figura).

reflexoterapia-si-homuncusul-talpilor

Aici sunt reprezentate plastic zonele, pentru a fi mai evidente, dar in realitate zonele sunt mai extinse si NU au forma organelor.

Deasemenea se poate stimula procesul natural de detoxifiere a organismului, lucru care se manifestă prin ameliorarea simptomelor, prin reducerea  tensiunii simțite de pacient, o stare de bine, de optimism.

Toate acestea conduc către un organism întărit, pregătit pentru susținerea unei sarcini.

Sarcina ușoara vă doresc, viitoarelor mămici!

Cu drag,
Adriana Bortnic
reflexoteraput specialist
Reflexoterapie la domiciliu.ro

dr. Daniel Ganea

Reflexoterapia este o unealta utila in mana terapeutului si o provocare. Chiar daca nu stim cum si de ce functioneaza, ea s-a dovedit eficienta intr-o serie de afectiuni pe care medicina nu le poate grupa in mod necesar in jurul aceleasi cauze sau mecanism.
Va invit sa studiati si sa incercati.

2 comments to Reflexoterapie înainte de sarcină

Trimite un mesaj

Trimite un mesaj online reflexoterapeutului

Puteti folosi aceste tag-uri html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.